​Panduan memilih Vitamin E

Panduan memilih Vitamin E:

√ Vitamin E yang baik harus mengandungi d-alfa-tokoferol yang merupakan bentuk vitamin E yang paling asli dan paling aktif .

√ la harus mengandungi ahli-ahli lain dalam keluarga topoferol bagi membolehkan penggunaan maksimum.

√ Vitamin E akan menjadi lebih berkesan jika ia juga mengandungi mineral selenium. Salah satu sumber selenium yang unggul ialah yis.

**Berdasarkan panduan asas daripada buku tulisan Dr Bruce Millers.

Dapatkan Vitamin E Shaklee dari saya. Yus Noor, 017-5588289

​Panduan memilih Vitamin B.compleks

Panduan memilih Vitamin B.compleks:

√ Dalam memilih B kompleks, pilih daripada sumber yis.Jenis yang terbaik mengandungi dua sumber, biasanya yis bir dan yis primer seperti torula.

√ la harus mengandungi kesemua 8 vitamin B yang diiktiraf.

√ Pastikan ia mengandungi sekurang-kurangnya 100% peruntukan US RDA bagi biotin dan asid folik. 

√ Tidak banyak syarikat yang berusaha menghasilkan formula yang selengkap ini. Tambahan pula, tabletnya tidak harus disalut.

**Berdasarkan panduan asas daripada buku tulisan Dr Bruce Millers.

Dapatkan Vitamin B.compleks Shaklee dari saya. Yus Noor; 017-5588289

​Panduan memilih Alfalfa

Panduan memilih Alfalfa:

√ Harus disediakan hanya dari daun-daun tumbuhan untuk menjamin potensi maksimum. 

√ Banyak pengeluar menghasilkan alfalfa yang diperbuat daripada akar dan batang selain daunnya; ini akan menyusutkan kualitinya.


√ Daunnya harus diproses secara asli di bawah cahaya mata hari dan bukannya menerusi mesin haba tinggi dan tiupan kencang.

√ Cuba carikan jenis yang tidak ditanam dengan penggunaan racun serangga dan racun rumpai.

Berdasarkan panduan asas daripada buku tulisan Dr Bruce Millers


Dapatkan Alfalfa Shaklee (alfalfa terbaik di dunia) dari saya.

Yus Noor: 017-5588289

​Panduan memilih Vitamin C

Panduan memilih Vitamin C:

√ Makanan tambahan vitamin C yang baik harus bersifat pelepasan masa berdasarkan sumber-sumber asli seperti gam dan lilin tumbuhan untuk membolehkan pelepasan sepanjang hari.

√ la harus mengandungi kompleks bioflavonoid.

√ Kanak-kanak mungkin lebih sukakan vitamin C dalam bentuk boleh kunyah.

Berdasarkan panduan asas daripada buku tulisan Dr Bruce Millers.


Dapatkan Vitamin C Shaklee dari saya. Yus Noor, 017-5588289

Bercuti Di Sabah 2017

Sedikit perkongsian pengalaman kami bercuti di Kota Kinabalu, Kundasang dan Ranau, Sabah dari 21 Februari 2017-24 Februari 2017. Post ini adalah episod ke 2 ya..

4- Desa Castle Dairy Farm

Juga dikenali dengan nama jolokan New Zealand Malaysia… Berada di memang seperti berada di New Zealand…. boleh la nak feeling2 gitu…. Disebabkan kami memilih untuk balik hari, kami bertolak dari hotel jam 7.30pagi…

IMG20170222073541.jpg

Isi perut dulu, masakan dan nasi lain sikit dari Penang, siap ada sup kosong lagi. 

Alhamdulillah, perjalanan kami lancar, lori dan bas tak banyak. Pasal pandu perlahan, masa yang diambil adalah selama 1 jam 40 minit. Tiket masuk yang dikenakan adalah sebanyak RM5.00 seorang. Murah la tu…..

 

 

Bercuti Di Sabah 2017

Assalamualaikum,

Sedikit perkongsian pengalaman kami bercuti di Kota Kinabalu, Kundasang dan Ranau, Sabah dari 21 Februari 2017-2018.

1- Flight

Kami memilih untuk menaiki Malindo Air dari Pulau Pinang. Perlu transit di KLIA1 selama 2 jam sahaja.

Jpeg

Kelas ekonomi je pun..

Jpeg

Baru bangun tidur..

img20170221204320

Hidangan dalam flight

2- Kereta sewa

Sememangnya saya suka buat kerja last minute, berurusan untuk sewa kereta pun dilakukan sehari sebelum ke Sabah. Servis memang tip top, sejam sebelum tiba di Kota Kinabalu Air Port (KKIA), dah ada staf menunggu untuk serah kunci dan kereta.

Kami memilih kereta Myvi sebab hanya berdua saja, tapi kami dapat Avanza tanpa bayaran tambahan sebab Myvi yang kami nak sewa tu belum dipulangkan. Rezeki kami.. 🙂

Ini nombor telefon abang tersebut jika ingin menyewa kereta di KK ya.

Nama: (Maaf, saya tak tanya namanya, dia pun tak tanya nama saya. Saya panggil ‘encik’ saja. Nama Syarikat adalah Anugerah Holiday.

Nombor Telefon: 016-3751978

Nombor Whatsapp: 012-9600702

Jpeg

Kondisi kereta sangat baik.

3- Hotel

Kami membuat keputusan untuk tidak tidur di Kundasang. Jadinya kami tidur di KK saya. Pilihan kami adalah Tune Hotel, tidaklah betul2 di tengah Bandaraya KK, ianya di 1Borneo. 20 minit dari KKIA dengan pemanduan 60KM/J. Tempat orang, kereta orang, so jangan buat macam kita punya ya. hehe… Harga 1 malam hanyalah RM60. Tempah tak lah awal sangat, 4 hari sebelum.

Biliknya selesa, mengadap jalan raya. Setiap kali tukar tuala, akan dapat bag baru, syampu dan sabun juga terisi di dalamnya. Makanya tukarlah hari-hari. Amatlah penting bagi kami memilih bilik yang disediakan pengering rambut untuk menjimatkan masa bersiap. 😛

Jika anda ingin tidur di Kundasang 1 malam, dan sampai awal di KK, lebih baik anda ke sana terus.

img20170221235707

Penghawa dingin ada, kipas siling pun ada. Tak paham.

img20170221235535

Tandas. (kot la ada sapa2 yang tak kenal)

img20170221235543

Pengering rambut. (ha..ha..)

-TAMAT EPISOD 1-

BERSAMBUNG……

Keperluan Nutrisi Untuk Ibu Hamil

Nutrisi untuk ibu hamil💕💕

Sebagai seorang ibu, semestinya kita mahu berikan yang terbaik untuk anak kita semasa dari dalam kandungan lagi.


Pengambilan nutrisi yang lengkap serta berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada:

❁ Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna

❁ Perkembangan fizikal bayi yang sihat

❁ Pencegahan baby dari mendapat jaundice

Jadi di sini, saya nak berkongsi berkenaan supplements yang baik diamalkan oleh ibu hamil.

Antara supplement yang boleh diamalkan semasa kehamilan:

1) Vita-Lea® Iron Formula 

❁ Membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi. 

❁ Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2) Sustained Release Vita-C

❁ Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi serta menjadikan kulit lebih cantik.

❁ Membantu Penyerapan iron yang lebih berkesan – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap oleh badan.

3) BComplex

❁ Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. 

❁ Mengatasi masalah kencing manis.

❁ Mengurangkan sakit kepala / migrain.

4) ESP

❁ Memberikan tenaga berkekalan, tahan selama berjam-jam. 

❁ Membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. 

❁ Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

❁ Baby lebih cerah dan gebuuuu 😍

5) Ostematrix 

❁ Baby serap almost 90% kalsium ibu.

❁ Jika si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas pada kaki / simpul biawak, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.


Tambahan OMEGA GUARD boleh diambil selepas masuk Trimester KEDUA. InshaaAllah pengambilan Omega dapat membantu dalam perkembangan minda bayi supaya lebih active dan cepat belajar. Omega Guard juga membantu mengawal kenaikan berat badan secara mendadak semasa hamil.

Untuk memberi yang terbaik kepada anak anda, boleh hubungi saya dengan segera. Istimewa untuk customers saya, nanti saya provide special tips sekali okay☺️

Yus Noor,

017-558829,

wgs3004@yahoo.com