Turunkan Kolestrol Secara Semulajadi Dengan Phytocol

Sumber dari Malaysia National Health And Morbidity Survey 2011, hampir 6 juta rakyat Malaysia mempunyai kadar kolestrol yang tinggi. Keadaan ini adalah kerana pola pemakanan yang tidak sihat. Contohnya nasi lemak (213mg), nasi goreng (445mg) dan mee goreng (376mg) yang mempunyai kadar kolestrol yang tinggi.

American Health Association (AHA) menyarankan kita mengambil kurang dari 300mg dan bagi pesakit jantung pula 200mg kolestrol setiap hari. Ini ditambah dengan aktiviti kita yang kurang bersenam bagi membakar lemak yang terkumpul di dalam badan.

PHYTOCOL SHAKLEE KOLESTROL

makanan-sihat

Mampu ke kita makan makanan ini setiap hari?

makanan-sihat

Mampu ke kita makan makanan ini setiap hari?

Kolestrol sering di kaitkan dengan mereka yang mengalami masalah berat badan yang berlebihan. Tanggapan ini adalah tidak tepat kerana orang yang kurus juga boleh menghidapi masalah kolestrol yang tinggi. Jadi pengambilan Phytocol boleh mengurangkan paras kolestrol secara semulajadi.

Phytocol-ST-intro

Orang lelaki adalah lebih berisiko mempunyai kolestrol yang tinggi berbanding perempuan. Mungkin kerana mereka suka makan dan kurang bersenam. Jadi para isteri boleh menghadiahkan phytocol St Shaklee bagi membantu suami yang mengalami masalah kesihatan. Siapa yang tidak sayang suami kan.?

KOLESTROL

Jangan pula anda takut untuk mengambil makanan yang mengandungi kolestrol selepas ini. Ini kerana Kolestrol berperanan dalam pembentukan membran sel, pembentukan asid hempedu dan vitamin D dalam badan. Cuma anda perlu mengawal supaya paras kolestrol adalah rendah.

PHYTOCOL SHAKLEE

Terlalu banyak kesan buruk jika paras kolestrol tinggi di dalam badan kita seperti tekanan darah timggi dan yang paling ditakuti adalah SERANGAN JANTUNG. Jadi apa tunggu lagi? Dapatkan daripada saya sekarang 🙂

Shaklee Simpang AmpatYusof Noor.
Shaklee Independent Distributor [ID No : 995160]
017-5588289 | wgs3004@yahoo.com

KLIK: 25 KEBAIKAN VITAMIN C

Advertisements

One thought on “Turunkan Kolestrol Secara Semulajadi Dengan Phytocol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s